Fraktfritt från 500:- SEK Sverige

Dragavlastningar för lampsladd

På den här sidan presenteras artiklarna och vad de används till och varför. Det är självklart för dig som är erfaren, men vi vänder oss också till de helt nyinkomna på området.

Men det är så tyvärr att vi sett på vissa offentliga mijöer att man struntat i dragavlastningen då lamphållarna hänger fritt i lampsladdarna.

Så vi tar det från start. En dragavlastning har till uppgift att:

  • Förhindra att lampsladden elkabeln ska lossna från sin energikälla (stickkontakten) eller energimottagare (lamphållaren) vid kontinuerligt dragning eller ofrivillig kraftig drag-belastning.

Dragavlastning: dragavlastningar finns i en mängd varianter varav några även fungerar som upphäningsbygel. Flera är samtidigt en skarvmuff - förlängningsnippel. Funktionen är att vid ett eventuellt drag eller under kontinuerlig dragbelastning av lampsladden ska hindras att tappa fästet vi elanslutningen. Vill du montera och hänga en lamphållare i en sladd-vilket är populärt att göra-så ska du använda en lämplig dragavlastning.

En stickkontakt och andra kopplingsdon har sin dragavlastning inbyggd.

Urvalet är stort så kontakta oss om du vill ha rådgivning.

 

 

Bilden visar exempel på sladdgenomföringar. Följ lampsladden från ljuskkällan där du kan se dragavlasningen och vid armen ser du en anpassad genomföring som skyddar sladden mot skavning.

 

Sladdgenomföring

Kan vara vad som helst. Något som på ett eller annat sätt skyddar främst elsladden från skador slit- nötningsskador. Sladdgenomföring håller elsladden på plats. 

En flänsnippel av metall kanske inte hindrar nötning-så därför är det lämligt att komplettera med en s.k. ändhylsa.

Sladdgenomföring

 

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen