HelpCenter

Med monteringsanvisningar

  08-409 510 40

Textilsladd

textilsladd producerade i Italien finns som 2-ledare, 3-ledare. Välj textilsladden rund, oval, eller som tvinnade.

Vad betyder 2x0,75mm² och 3x0,75mm² 

Urvalet av textilsladdarna här är 2x0,75mm² och 3x0,75mm² och vi får frågor vad det innebär.

  1. 2x0,75mm² betyder att textilsladden har 2 ledningar varav en är blå och den andra är brun som vardera har grovleken av 0,75mm² vilket är standard när det gäller sladdar till belysningsarmaturer. För den vetgiriga så är den bruna ledningen s.k. fasledningen och den blå är nollledningen. Fasledning är den ingående strömförande och noll ledningen är returledningen. Detta är inget du behöver tänka på vid användandet eller vid monteringen av textilsladden.

     

  2. 3x0,75mm² har då tre ledningar och det här är viktigt: ledningarna har en blå, en brun och en gul/grön ledning där den gul/gröna endast är för skyddsjordning och får under inga omständigheter användas till annat än just jordanslutning

Sorteringen här i menyn:

Vi har sorterat textilsladdarna där de med tre ledare (2-ledare + jordledning) visas som första bild med tillverkarens bild märkt med DL (Daylight italy).

Allra nederst visas två textilsladdar vit o svart som inte tillhör Daylight. De är klädda med standard-textil och är styvare än de övriga. Passar bättre  till hängande medeltunga armaturer. (Pendelbelysning) eller då du vill forma sladden för kreativa ändamål.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen