Sitemap

 Support

 SE SÅ låga PRISER!

Lamphållare E14

Lamphållare E14 även kallad i vardagsspråk -liten fattning- finns i ett flertal olika utföranden, släta lamphållare, gängade lamphållare, höga lamphållare och lamphållare med inbyggd jordanslutningskruv. Samtliga lamphållare på den här sidan har monteringsfästet M10x1mm nippelgänga. Men vi börjar med att presentera lamphållarens 3 delar-om vi tänker oss lamphållaren stående med ljuskällan uppåt:

  1. KALOTT Nedre delen kallas kalott och finns i där i 3 utföranden. a) låg standard kalott som är den vanligaste. b) hög kalott som är lämplig då du vill parallellkoppla med 2x2 ledningar i lamphållaren då utrymmet är större. c) hög kalott med inbyggd jordanslutningsskruv och är verkligen behändigt att använda exempelvis i en barockkronans centrumdel då du får ett enkel bekväm jordanlutning. Du behöver då bara en som har jordskruv och de övriga kan du använda vanliga med hög kalott. Du behöver bara en asnlutningspunkt för jordanslutning
  2. INSATSDEL insatsdelen är den del inne i lamphållaren där du kopplar sladden. Att tänka på här är att lägga insatsdelen rätt i lamphållaren så den inte glappar eller ligger högt i kalott. Ytterligare en detalj att tänka på att samtliga godkända lamphållare har på insatsdelen en låsklack som har till uppgift att låsa lamphållarens 3:e del MANTELN för att förhindra ofrivillig lossning. Kolla var den sitter före monteringen så du känner dig bekväm om du skulle behöva demontera lamphållaren.
  3. MANTEL Manteln är då den övre delen där ljuskällan skruvas i och finns i 2 utföranden. a) slät mantel b) gängad mantel. Den gängade lamåhållaren är tänkt för att kunna montera en lampskärm med komplettering av skärmringarna som du ser på denna sida. Men många väljer det gängade utförandet för utséendets skull där det kan bli "tuffare look"

Mer info finns under respektive lamphållare - artikel

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen