Sladdgenomföringar-Isolatorer

Isolatorer sladdgenomföringar som bussning, dragavlastning, friktionsbussning, isolerinsats, ändhylsa tillhör gruppen isoleringsmaterial.
Bussning är: en plast eller gummiring som placeras där lampsladden passerar metallhöljet som extra isolering för undvikande av elchock.
Dragavlastning är: en form av isoleringsdetalj där den också ska förhindra att lampsladden kan dras loss från sitt fäste i exempelvis lamphållaren och undvika elchock.
Friktionsbussning är: kanske inte riktigt tillhör denna grupp men vi placerar den här ändå. Friktionsbussningen kan användas mellan lamphållare och lampbasen för att förhindra slirning mellen ytorna. Kan också användas som mjuk distansbricka vid ömtåligt material som porslin.
Isolerinsats är: likt bussingen men används inne i en lamphållare stor som liten. Den rekommenderas med hög prioritet då det är vanligt förekommande att skavsår på lampsladd kan uppstå just inne i en lamphållare.
Ändhylsa är: en mjuk fin isolering som kan ersätta isolerinsatsen. Ändhylsa har sin benämning då den används som just ändhylsa i ändarna av lamprör som rörnipplar.
Dragavlastning är en isolator med låsning av lampsladd eller elkabel. Dragavlastning i mässing eller annan metall har en isolator inbyggd. På bilden av läslampan ser du en dragavlastning. Dragavlastningarna finns den yttre gängan i olika längder. Det är för att som bilden visar ge distans till höljet. För montering av dragavlastning direkt mot lamphållare så är längderna 3-5 mm att föredra.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen